• WERKWIJZE

  Hoe gaat Memoro te werk?

 • Direct na het overlijden

  Na een overlijden heeft u contact met een uitvaartondernemer, die de nodige praktische en logistieke zaken regelt voor de uitvaart. In dit contact kunt u aangeven dat u voor de afscheidsdienst gebruik wilt maken van mijn persoonlijke woorddienstbegeleiding. De uitvaartondernemer neemt dan contact op met mij.

  Natuurlijk kunt u ook zelf rechtstreeks met mij contact opnemen. Ik zorg dan voor de afstemming met de uitvaartondernemer.

 • Een afspraak

  Zodra ik uw contactgegevens heb ontvangen, neem ik contact met u op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek met u en eventuele andere naasten. U kan zich voorbereiden op dit gesprek door uw wensen in kaart te brengen. Wellicht heeft u van de overledene een aantal richtlijnen meegekregen voor de dienst of het gedachtenisprentje, waar we rekening mee kunnen houden.

 • Deelgenoot

  Als we dat helder hebben, zal ik u vragen mij meer te vertellen over de levensloop van de overledene. Ik wil uw dierbare graag leren kennen en begrijpen. Ik stel u vragen en maak aantekeningen. Wat zijn belangrijke gebeurtenissen? Welke eigenschappen vormen deze persoon? Wat is de kernboodschap die u meeneemt naar de toekomst? Met de antwoorden helpt u mij een beeld te vormen dat realistisch is en met gevoel kan worden uitgedragen tijdens de dienst. Daarbij staan te allen tijde uw wensen voorop.

 • Persoonlijke begeleiding

  U kiest voor persoonlijke begeleiding voor de afscheidsdienst als u het belangrijk vindt dat het afscheid uniek en persoonlijk is. Als u op zoek bent naar de juiste woorden en sfeer en daarbij ondersteuning wenst. Als u zich geen zorgen wilt maken over de praktische zaken tijdens de dienst. En als u een onvergetelijke indruk wilt delen met een goed gevoel naar uw dierbare.

 • Gesprek

  Tijdens het gesprek stemmen we samen eerst het draaiboek af. In welke opbouw verloopt de dienst: wie spreekt, welke muziek wordt er gedraaid, hoe wordt de baar gestyled? Als u bijzondere wensen heeft, zoals een uitvaartzanger of live muziek, help ik u daar graag bij.

 • Ontzorgen

  Vervolgens werk ik de dienst uit. Indien u wenst lever ik de teksten voor een gedachtenisprentje. En ik zorg voor afstemming met de uitvaartondernemer en andere betrokkenen. Kortom: ik ontzorg u waar ik kan.

 • Tijdens de dienst

  Ook op de dag van de dienst doe ik dat. Voorafgaand aan de dienst ben ik op tijd aanwezig zodat ik u en de familie kan ontvangen en geruststellen. Tijdens de dienst behoud ik de regie voor het verloop. Spreek voor of namens u de woorden, neem waar nodig de toespraak over. Ik bied u de rust en uitstraling die passen bij het laatste moment dat uw dierbare in uw midden is. Na de dienst neem ik in stilte afscheid van u en de genodigden. Tijd voor uw eigen emotie en rouw.